E-mail

Copyright: Ærø Genealogy.

 

 

Udvandrerne

Ærøske slægter

 

Ærø, 250 år

 

 

 

Slægtsforskerforum Ærø.

 

 

 

English

Slægtsforskning

Fortællinger

Voderup

Formålet med denne hjemmeside er, at formidle slægtshistorie og lokalhistorisk stof for jer, som søger viden om jeres aner og andre slægtninge på Ærø. Måske har du ærøske slægtninge som emigrerede til USA eller andre lande, og ønsker at finde ud af hvor de rejste hen. Måske er du blandt de heldige, hvor mit arkiv kan give dig oplysninger om din slægt. Måske har du oplysninger om din ærøske slægt, som du ønsker at dele med andre.

For slægtsforskere som ikke er bekendt med Ærøs historie og tilknytningen til de Slesviske Hertugdømmer, kan det være sin sag, at finde rundt i diverse arkivalier. Selv kirkebøgerne kræver en smule lokalkendskab, da Marstal oprindeligt var en del af Rise sogn, og sidenhen deles i Marstal by og Marstal landsogn. Også Bregninge sogn deles, idet Søby sogn oprettes som et selvstændigt sogn. En person født i Bregninge sogn, kan således godt være konfirmeret i Søby, uden at familien er flyttet. Et solidt lokalkendskab øger sikkerheden for, at man er på det rette spor, i sin søgen efter sin slægts rødder.

Hammerichs hus i Brogade, Ærøskøbing.

Flere nu afdøde slægtsforskere har efterladt sig en del materiale om ærøske slægter. En del af dette materiale befinder sig på de lokalhistoriske arkiver i Marstal og Ærøskøbing, såvel som på Landsarkivet i Odense. Ofte kan det være et godt sted at starte sin søgen med at se, om der skulle ligge oplysninger om ens slægt i dette materiale.